Den australske havarikommisjonen har utgitt en rapport som bekrefter at vrakdelene som ble funnet ved kysten av Mosambik i desember 2015, stammer fra Malaysian Airlines Boeing 777-flyet som er forsvunnet.

Det var to vrakdeler som ble funnet på en strand som nå er undersøkt og takket være deler av et serienummer er det bekreftet at delene stammer fra MH370.

Australian Transport Safety Bureau (ATSB) skriver i sin rapport at begge delene stammer fra fra 9M-MRO. Den ene delen fra en av flyets vinge, den andre delen stammer fra flyets horisontale stabilisator.

To andre vrakdeler som er funnet er enda ikke bekreftet, men en av delen er fra et interiør i kabinen som stemmer overens med det som er i en Boeing 777, den andre delen stammer fra en flymotor tilsvarende de som satt på det forsvunne flyet.

Vrakdelene og bekreftelsen på at de er fra flyet styrker også samtidig teorien om at flyet har styrtet i det indiske havet. ACARS-meldinger fra flyet viser at flyet snudde brått etter at det tok av fra Kuala Lumpur med kurs for Beijing. Etter at flyet snudde har det fløyet i syv timer, det samme antall timer flyet hadde drivstoff i tankene for å kunne holde seg i lften.

Australian Transport Safety Bureau (ATSB) bekrefter også dette gjennom sin rapport. 227 passasjerer og mannskapet på 12 er omkommet i flyulykken som skjedde 8. mars 2014.

Australske myndigheter fortsetter nå søket etter vraket på havets bunn. Store deler av søkefeltet er gjennomsøkt, men trolig må dette området nå utvides. Søket vil pågå til desember i år.