Connect with us

Internasjonalt

Jagerfly måtte identifisere British Airways 777

Publisert

| Dato:

Et Boeing 777 fly fra British Airways fikk selskap av to ungarske jagerfly lørdag under en flytur fra Dubai til London. Årsaken var at flyets piloter ikke var mulige å oppnå kontakt med i følge ungarske myndigheter.

Da flygeledere i Ungarn forsøkte å kontakte flyet som kom inn i ungarsk luftrom var dett ikke noe respons fra de ombord. To jagerfly ble sendt opp for å identifisere flyet. Jagerpilotene fikk kontakt med pilotene på 777 og alarmen som hadde gått av hos forsvaret i Ungarn ble avlyst.

Pilotene skal ha glemt å melde fra i det de krysset over grensen til Ugarn, og de hadde trolig på feil frekvenser slik at de ikke oppfattet flygeledere som kalte dem opp.

Dette er den sjette gangen jagerfly har måtte identifisere passasjerfly i luftrommet over Europa bare det siste året i følge Sky News.

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest