Connect with us

Norge

Air Berlin landet et helt orkester på Røros

Publisert

| Dato:

Det skjer ikke hver dag men når det først kommer et større fly til flyplassen på Røros blir det mottatt med norske flagg og pressen til stede. Det skjedde også når det tyske flyselskapet Air Berlin kom med hele Berlin Filharmoniske orkester på lørdag.

Selv om været var noe ustabilt hadde en stor folkemengde møtt opp for å ønske flyet og passasjerene velkommen. Med norske flagg og rop ble det en overveldende mottakelse for orkesteret og mannskapet som landet på Røros.

For flyplassjef Gudbrand Rognes var det stort å få besøk av det tyske flyet og gjesten ombord.

-Det landet ved 13-tiden og var litt av en begivenhet for oss på lille Røros. Her skaper Avinor og luftfarten forbindelser som er spennende å jobbe med, forteller Rognes.

Med pressen på slep fikk flyplassjefen foreviget begivenheten både med egen kamera og pressen fikk dekket landingen med sine kameraer.

Fikk dispensasjon

Flyplassen på Røros måtte søke Luftfartstilsynet om dispensasjon slik at Air Berlin Airbus A319 flyet kunne få parkere på flyplassens område fram til det skulle reise igjen 1. mai.

-Ja vi fikk dispensasjon fra tilsynet til å ha Airbus-flyet stående parkert på flyplassen, selv om flyet blir stående litt for nært selve rullebanen. Men vi har god erfaring med dette da vi tidligere har hatt besøk av Boeing 737 og vet å holde sikkerheten høyt for det, legger Rognes til.

Foto: Gudbrand Rognes

Foto: Gudbrand Rognes

IMG_0828

IMG_0819

Foto: Gudbrand Rognes

Advertisement

Norge

Widerøe med nye ruter fra Oslo til Rørvik og Namsos

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Widerøe lanserer ruter fra Oslo til både Rørvik og til Namos. I følge Namdalsavisa skal rutene startes opp 4. desember i år.

Næringslivet og private har hatt en stor rolle i å få flyselskapet på banen, og nå kaller politikere det for en historisk dag med direkteruter til disse to destinasjonene.

Det var mandag formiddag at selskapet annonserte de nye rutene som skal flys mandag, onsdag,fredag og lørdag, på formiddagen.

NAMSOS

Ny direkterute Oslo-Namsos/Rørvik mandag, onsdag, fredag og søndag/lørdag. Ny forbedret tidtabell Trondheim – Namsos.

RØRVIK

Ny direkterute Oslo-Namsos/Rørvik mandag, onsdag, fredag og søndag/lørdag. Ny forbedret tidtabell Trondheim – Rørvik. Nytt nattstopp i Rørvik mandag-lørdag.

 

Les mer

Mest lest