Connect with us

Internasjonalt

PIA 777 kolliderte med flybro i Karachi

Publisert

| Dato:

To piloter i Pakistan International Airlines må forklare seg for ledelsen i flyselskapet etter at Boeing 777-flyet de opererte kolliderte med en flybro ved terminalen på flyplassen i Karachi lørdag for 14 dager siden.

I følge lokale medier i Pakistan skal de to pilotene ha mistet kontrollen over Boeing 77-flyet (AP-BGY) da de var i ferd med å skulle parkere det ved en av flyplassens flybroene. Resultatet ble at flyet kolliderte med flybroen og deler av terminalbygget, og sørget for at dørene på flyet ikke kunne åpnes på grunn av skadene på flykroppen.

Etter sammenstøtet rådet det kaos en lengre periode, samtidig som flyet hadde mistet strømmen og varmen inne i kabinen steg. Det tok rundt en time før passasjerene ble evakuert gjennom en av de bakre dørene på Boeing 777-flyet.

Lokale medier melder at flyet fikk skader på fremre del av skroget samt på en av flyets to motorer. Det pakistanske luftfartstilsyn har iverksatt en granskning for å finne hvem som var skyld i uhellet.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest