Connect with us

Finland

Dette flyselskapet startet rute til Helsinki i dag

Publisert

| Dato:

Det russiske flyselskapet Ural Airlines starter opp rute til Helsinki. Ruten skal flys fra Yekaterinburg og første flyvning gikk allerede onsdag denne uken.

Selskapet skal bidra med kinesiske passasjerer som kommer via Yekaterinburg, og fly dem inn til Finland den veien. Ruten opereres i samarbeide med reiseselskapet UTour.

Ruten skal operere med Airbus A320 og skal gå to ganger i uken mellom juni og oktober i år.

Foto: Hans Olav Nyborg

Foto: Hans Olav Nyborg

Advertisement

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest