Flyprodusenten Boeing sikrer seg nå flere avtaler om konvertering av passasjerfly til fraktfly.

I dag melder produsenten at de under flydagene på Farnborough i Storbritannia har signert avtale med tre nye kunder for sitt BFF-program.

Cargo Air fra Bulgaria har valgt å bestille konvertering av to Boeing 737 til Boeing 737-800BCF, det samme antallet har også Lineas Aereas Suramericanas (LAS) Cargo med base i Bogota, Colombia bestilt.

En ikke navngitt kunde har også lagt inn en ordre på fire Boeing 767BCF.

Den første BFC-modellen er ventet å bli levert ut i markedet i fjerde kvartal 2017. Så langt har Boeing sikret seg 22 ordre på konvertering av Boeing 767 passasjerfly til fraktere, og 59 ordre for å konvertere Boeing 737-800 passasjerfly til 737-800BCF-fraktfly.

Markedet for å fly frakt i rene fraktutgaver av de populære Boeing 737-800 har økt de to siste årene. I følge Boeing er det kvaliteten og verdien av arbeidet produsenten selv utfører ved å bygge om flyene som gjør at flere og flere selskap kommer tilbake til de som i utgangspunktet produserte flyene.

Boeings fraktprogram, nå og i framtiden

Boeings fraktprogram, nå og i framtiden

Boeing har siden 2013 begynt å kaste seg for alvor inn i konvertering- og ombygningsmarkedet av fly.

I 2014 var det en økning på fem prosent i fraktmarkedet, men deretter en økning inn i 2015 på 4. 5 prosent. Nå jobber Boeing med å etablere BCF-program for Boeing 777-200ER og for Boeing 787 på sikt.

Størst er fraktmarkedet mellom Asia og Europa, men i følge Boeing er også markedet mellom Europa og Nord Amerika i ferd med å øke kraftig. Selv om det er kun fem land innen de europeiske grensene som i dag står for 70 prosent av markedet mellom de to kontinentene så stiger også andre land innen EU.

For Skandinavia er andelen mellom de to kun på 1,9 prosent. Tyskland er landet med størst andel frakt til og fra Nord Amerika i dag.

Boeing ser et stort behov for å få inn flere fly av typen Boeing 737-800 i denne typen markedet. Rett og slett fordi fraktselskapene i større grad ønsker å fly til et større samlingspunkt, for deretter å feede frakten videre ut til landene innen kontinentet.