Connect with us

Internasjonalt

To fly kolliderte på Charles de Gaulle i Paris

Publisert

| Dato:

To Air France-fly har kollidert på den franske flyplassen Charles de Gaulle. I følge Le Havre skal det dreie seg om  en Airbus A320 som fikk skader på haleroret etter at vingen på en Boeing 777 traff halen.

Bildet som er publisert på Twitter av Jean Cesar Caron viser at Airbus A320-flyet (F-GKXJ) har fått en rift rett gjennom haleroret. Boeing 777-flyet (F-GZNT) var i ferd med å flyttes fra terminalen til en parkeringslomme lengre unna da flyet som var tomt ble tauet for nært Airbus-flyet.

Airbus-flyet hadde passasjerer ombord som akkurat hadde gått ombord. Samtlige måtte forlate flyet og vil reise videre med ett annet fly senere i kveld.

Air France A320 F-GKXJ hit by 777 F-GZNT today at CDG@flightradar24@AirFranceFR@airlivenet@eurocontrolpic.twitter.com/3lAMXeMW5m

— O-D’J’ice (@JeanCesarCaron) May 11, 2016

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest