Connect with us

Finland

Finnair leier inn Airbus A340 for sommersesongen

Publisert

| Dato:

Det finske flyselskapet Finnair har inngått avtale med det portugisiske selskapet HiFly om innleie av et langdistansefly i høysesongen nå i sommer.

Det er Airbus A340-300 fly selskapet leier inn fra 7. juli til midten av august. Flyet skal benyttes på ruten mellom Helsinki og Miami som flys tre ganger i uken.

Finnair bruker selv en Airbus A340-300 på denne ruten daglig. I følge nettstedet Ch-Aviation er det ikke kjent hva som er årsaken til at det finske selskapet må leie inn HiFly-Airbusen. Finnair har flere fly som er ute av produksjon grunnet større vedlikehold og trolig ligger det en slik grunn bak innleien.

Aibrus-flyet som leies inn er det samme Norwegian benyttet på sine USA-ruter sommeren 2013.

Advertisement

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest