Connect with us

Flyindustri

Flyplass vil selge Boeing 767 – lei av å vente på parkeringsleie

Publisert

| Dato:

Mandag 26. oktober 2015 landet rute UN965 fra det russiske flyselskapet Transaero på flyplassen i Hong Kong, det ble den aller siste flyvningen med ett av selskapets fly før det ble erklært konkurs.

De siste åtte månedene har Boeing 767-flyet stått parkert på flyplassen uten at hverken russiske myndigheter eller Aeroflot har ønsket å ta ansvar for flyet.

Boeing 767-maskinen er 24 år gammel og har blitt holdt tilbake på flyplassen siden desember måned. Nå har ledelsen ved flyplassen og luftfartsmyndighetene i Kina fått nok av flyet som ingen vil ha. Det er ventet at det vil bli klargjort og lagt ut for salg innen kort tid for å dekke inn ubetalt gjelde som er opparbeidet siden flyet ble parkert.

I følge China Business News er det skyldige beløpet for parkering av flyet de siste åtte månedene tilsvarende 2, 3 millioner norske kroner. I tillegg kommer en rekke avgifter og drivstoff som må gjøres opp.

I neste uke vil en lokal domstol avgjøre om flyplassen skal få lov å selge flyet og hvor raskt dette kan gjøres.

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest