Connect with us

Danmark

SAS-Fly strandet i novosibirsk – 247 passasjerer raser

Publisert

| Dato:

Et Airbus A340 fly fra SAS på vei mellom Shanghai og København måtte i går foreta en sikkerhetslanding i Novosibirsk i Sibir.

Airbus-flyet skal ha fått problemer med kabintrykket da det var over Russland, pilotene valgte derfor å foreta en sikkerhetslanding på nærmeste flyplass. Flyet skal ha hatt 247 passasjerer ombord som måtte tilbringe natten på flyplassen uten nok mat og drikke. I følge VG er det russiske immigransjonsmyndigheter som har skapt trøbbel for flyselskapet, noe som har ført til at passasjerene ikke fikk kommet seg på et hotell.

Etter lobbyvirksomhet fra den danske ambassaden fikk mannskapet lov å sjekke inn på et hotell for å hvile ut til i dag.

I følge SAS er det et erstattningsfly på vei for å hente passasjerene, dette flyet tok av torsdag kveld og vil være framme ved 12-tiden fredag.

VG skriver at mange av passasjerene raser over dårlig informasjon fra SAS og mangel på mat og drikke.

– Vi fikk en halv sandwich og litt kaffe. Så dro mannskapet til et hotell. Ingen har fortalt oss hva som skjer nå. Folk har lagt seg til å sove på stålbenker og gulv, forteller Thomas Nicolaisen til VG.

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest