Connect with us

Internasjonalt

Asiana betaler erstatting til San Francisco etter flykrasj i 2013

Publisert

| Dato:

Det koreanske flyselskapet Asiana har godtatt et erstatningskrav fra lokale styringsmyndigheter i San Francisco etter ødeleggelser flyselskapet påførte den internasjonale flyplassen i San Francisco 6. juli 2013.

Et Boeing 777 fly fra selskapet havarerte under landing da pilotene gjorde en rekke feil under landing. Flyet kom inn for lavt og traff en dike like før rullebanen, for deretter å krasjlande ved siden av rullebanen.

Byens lokale myndigheter gikk til sak mot flyselskapet for å få dekket kostander ved å måtte bygge opp igjen deler av diken samt tekniske installasjoner rundt rullebanen.  I tillegg måtte selve rullebanen prepareres og asfalteres på nytt.

Flyselskapet har måtte godta en bot på 3.45 millioner amerikanske dollar. Tre personer omkom og rundt 200 av de som var ombord fikk skader i krasjen. Rundt 250 passasjerer gikk til sak mot flyselskap i etterkant av ulykken, flyselskapet har utbetalt et ukjent beløp til passasjerene for å komme til enighet i erstatningskravene.

I følge Korean Herald vil erstatningene grave dypt ned i økonomien til flyselskapet

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest