Connect with us

Norge

Norges nye redningshelikopter avduket

Publisert

| Dato:

Norges nyeste redningshelikopter ble i dag avduket av justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) i, Yeovil i England. 16 nye helikoptre av typen AugustaWestland AW101. I produksjonen er nummer en og to nå ferdige mens nummer tre og fire er i ferd med å bli rullet ut av fabrikken.

Helikoptrene skal flys hjem til Norge og lander på Stavanger Sola i mars neste år.

– Denne avdukingen markerer oppnåelsen av en milepæl. Våre to første redningshelikoptre er ferdig utviklet og produsert, og er nå klare for testing. Helikopteret vil bli en helt avgjørende ressurs i norsk redningstjeneste, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

I tillegg til økt hastighet og rekkevidde, vil de nye helikoptrene ha en stor og fleksibel kabin som gir plass til mange nødstedte og er velegnet til medisinsk behandling. Bedre navigasjons- og søkeutstyr vil legge til rette for at folk kan oppspores raskere og mer effektivt. Det vil gi mer trygghet for folk på sjøen, langs kysten og i avsidesliggende områder over hele landet.

– Sea King har vært et symbol på sikkerhet langs norske kysten for to generasjoner.  Men Sea King-flåten nærmer seg nå slutten av sin levetid. De nye helikoptrene vil ha en større samlet redningskapasitet enn dagens Sea King-helikoptre, sier Anundsen videre.

Kontrakten innebærer anskaffelse av i alt 16 helikoptre, med tilhørende reservedeler og utstyr, samt opplæring og treningshjelpemidler. I tillegg kommer en driftskontrakt som løper i 15 år etter at siste helikopter er levert. Redningshelikopterkontrakten er omfattende, og det gode samarbeidet med Leonardo Helicopters har bidratt til at Norge vil få et av de fremste redningshelikoptrene i Europa, med en banebrytende radarateknologi.

26765355973_00cff4d6fb_z

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest