Connect with us

Internasjonalt

Lanserer fly med olympisk ånd -før Rio 2016

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Latam Airlines vil lansere sitt eget olympiske fly i morgen under en seremoni i Brasil.

Boeing 767-300ER (PT-MSY) har holdt stand noen dager i Geneve hvor flyet har fått malt på seg den olympiske ilden. Samtidig skal flyet også hente den offisielle olympiske ilden som står og brenner i Geneve. Denne skal fraktes i en spesialkasse.

Rio skal arrangere de olympiske sommerleken 2016, nå skal flyet døpes og vil bli eskortert av to jagerfly fra den brasilianske grensen til det lander i Rio onsdag morgen.

Ombord i det olympiske flyet vil et mannskap på fire piloter og ni kabinansatte sørge for at rundt 100 passasjerer inkludert den olympiske komiteen følger flammen til Rio.

yourfile (2)

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest