Connect with us

Norge

Ryanair-sjefen støtter Norwegians USA-søknad i nytt brev

Publisert

| Dato:

Det irske flyselskapet Ryanairs kjente og profilerte direktør Michael O’Leary stiller seg først i køen når høytstående irske politikere og næringslivstopper støtter Norwegians USA søknad i et nytt brev.

Det er i et brev til amerikanske myndigheter at O’Leary sammen med Eamonn Brennan som er direktør for det irske luftfartstilsyn nå stemmer i for å gi sin stemme til Norwegian.

Flere irske politikere på høyt nivå, og medlem av det europeiske parlamentet skriver under på at amerikanske myndigheter må gi Norwegian Air International en permanent godkjennelse for å fly fra Irland til USA. De irske toppene mener amerikanske myndigheter undergraver irsk luftfart, irske arbeidsplasser og hindrer utvikling av irske ruter til USA ved å eventuelt nekte Norwegians datterselskap en permanent DOT-lisens.

Det amerikanske transport departementet ga Norwegian Air International en midlertidig godkjennelse tidligere i våres, men fortsatt venter selskapet på en permanent godkjenning. DOT valgte å gi en godkjennelse til Norwegian i april, men skriver i godkjennelsen at det ikke er gitt at den blir permanent. DOT er bekymret for at saken er så betent og skaper splid i bransjen i USA, partene i saken har til 13. mai i år å sende inn innsigelser før endelig avgjørelse rundt godkjennelse blir tatt.

Norwegian søkte allerede i 2013 om å få DOT-lisens til USA og spesielt amerikanske flyselskap har protestert stort mot det de mener er sosial dumping og en trussel mot amerikanske arbeidsplasser.

 

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest