Connect with us

Norge

Norwegian: Skylder på pilotene for problemene med kanselleringer

Publisert

| Dato:

Bjørn Kjos går langt på vei ut og gir pilotene i selskapet skylden for kanselleringene og forsinkelsene selskapet har opplevd de to siste ukene.

Under en pressekonferanse på Oslo Lufthavn nå torsdag morgen sier Kjos at flyselskapet har hatt samme driftsopplegg denne sommeren som er blitt praktisert siden 2002, der pilotene har solgt sine fridager.

-Vi forventet ikke at folk ville slutte å selge fridagene sine, sier Kjos under pressekonferansen som ble sendt direkte på VG. 

Kjos sier at innleie av ekstra fly og mannskap skulle sammen med kjøp av fridager sørge for at avviklingen gikk normalt. Men det selskapet ikke tok høyde for var at tilgangen på fridager som kunne kjøpes uteble.

-Vi kan la være å kjøpe fridager, men det var ikke en aktuell problemstilling tidligere i våres, sier Kjos på spørsmål fra pressen.

Pressen var under pressekonferansen kritisk til at Bjørn Kjos ikke er tilgjengelig for kommentarer når det stormer rundt flyselskapet.

-Jeg prioriterer ikke pressen i slike tilfeller, da har jeg en stor presseavdeling som tar seg av slike ting. For meg er det viktigst da å få fly i rute og passasjerer avgårde, da har jeg ikke tid å bli intervjuet av presse, det håper jeg på forståelse for , legger Kjos til. 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest