Connect with us

Internasjonalt

Ny streik hos Air France på gang – vil lamme Fotball-EM

Publisert

| Dato:

Piloter i Air France har varslet en ny streik som vil pågå i seks dager.  Det er ikke klarlagt når streiken vil starte men flere franske medier melder at streiken trolig vil komme i løpet av de neste to ukene.

Rundt 68 prosent av pilotene som er fagorganisert stemte for å streike mot de pågående lønnskuttene som er berammet i flyselskapet Air France.

Samtidig varsler ansatte i det nasjonale togselskapet at de vil gå ut i streik i juni. Sammen vil trolig streik innen flere deler av transportsektoren i Frankrike skape kaos og fortvilelse for deltagere og besøkende publikum til EM i Fotball som starter 10. juni i Frankrike.

Den franske turistnæringen ser med skrekk og gru på at streiker vil ødelegge mye for turismen og ikke minst for fotballmesterskapet dersom streikene kommer mellom 10. juni og 10.juli.

 

Advertisement

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest