Connect with us

Flyindustri

Ingen Airbus A380 til Turkish Airlines

Publisert

| Dato:

Det blir ingen Airbus A380 for flyselskapet Turkish Airlines, det kommer frem av et intervju med styreformann i selskapet.

I følge Airliner Economy ønsker ikke Turkish Airlines å gå videre med planene om å kjøpe kjempeflyet. Selskapet har etter nøye vurderinger sett at dagens flåte med Airbus A330 og Boeing 777 vil fungere på 90 prosent av selskapets nettverk.

Selskapet ønsker å øke antallet flyvninger på frekvenser og ikke antallet passasjerer i volum per flyvning. Turkish Airlines har også droppet planer om å fly til nye destinasjoner i Europa og Midtøsten.

I dag har selskapet en langdistanseflåte på 32 Boeing 777 fly og 56 Airbus A330.

 

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest