Det russiske flyselskapet RusLine åpnet onsdag sin første rute til Norge og til Oslo Lufthavn. Selskapet skal fly mellom St. Petersburg og Oslo tre til fem ganger i uken.

– Russland er et enormt land med mange fantastiske attraksjoner, så dersom man ønsker å reise videre fra St. Petersburg, er forbindelsene med RusLine fra Pulkovo flyplass i St. Petersburg veldig gode, sier trafikkdirektør i Avinor, Jasper Spruit.

Ved ankomst på Oslo Lufthavn i dag fikk selskapet den tradisjonelle vannspruten fra flyplassens brannbiler og dermed er RusLine også i gang på sin nye norgesrute.

Selskapet som er Russlands største regionale selskap flyr en flåte med CRJ-100 og CRJ-200 fly. VQ-BFB fikk første æren av å fly premiereturen. Et fly som er bygget i 2002 og ble opprinnelig levert til Comair i USA. Flyet har RusLine operert siden 2009 da selskapet kjøpte flyet fra Air Volga under oppkjøp av selskapet.

RusLine ble stiftet i 1999 og hadde først sin base på en av flyplassen i Moskva, fra staren het selskapet Aerotex men byttet navn i 2013.

Så sent som i 2011 hadde selskapet en alvorlig flyulykke da et Tupolev 134 styrtet under landing etter en tur fra Moskva til Petrozavodsk, 47 personer omkom. Flere av selskapets CRJ-100 er produsert i perioden 1996 til 1998.

Landingen på Gardermoen 1. juni 2016. Foto: Hans Olav Nyborg

Landingen på Gardermoen 1. juni 2016. Foto: Hans Olav Nyborg