Connect with us

Norge

Ed Force One lander på Gardermoen mandag

Publisert

| Dato:

Med rutenummer ABD666 lander bandet Iron Maiden med sin helt spesielle jumbojet på Gardermoen mandag.

Gruppa er på verdensturneen og Oslo er nå på listen over konsertbyer.

Iron Maiden har denne gangen leid en egen Jumbojet, Boeing 747-400, som frakter bandet, utstyr og teknikere verden rundt.

Flyet er påmalt logoen og det grafiske uttrykket til heavy metal-bandet. Flyet har vakt oppsikt over hele verden når det har gått inn for landing.

Lander mandag ettermiddag

Mandag klokken 16.55 lander bandet på Gardermoen, to dager før konserten i Telenor Arena på onsdag.

-Flyet lander på vestre rullebane dersom alt ligger til rette for dette, sier Lasse Andre Vangstein som er kommunikasjonsrådgiver på Oslo Lufthavn til Romerikes Blad.

The Book of souls world tour har stort sett vært utsolgt over hele verden der bandet har opptrådt. Turneen startet i slutten av februar og skal holde på til 4. august i år.

36 land skal da være unnagjort, inkludert Oslo.

Vokalisten som pilot

Vokalisten i Iron Maiden, Bruce Dickinson er selv pilot til daglig og er også den ene av to piloter som flyr jumbojet-flyet på turneen.

Flyet har fått navnet «Ed Force One» etter maskoten til bandet, Eddie, som også preger halepartiet til flyet.

For øvrig er det ingen sammenligning med den amerikanske presidentens fly som går under kallenavnet «Air Force One».

Leid fly fra Island

Jumbojet-flyet er innleid fra det islandske flyselskapet Air Atlanta Icelandic, og er innredet med en full kabin i flyets toppetasje hvor rundt 70 passasjerer får plass. Det er også soverom og en bar som er innredet for bruk av de reisende.

Flyet er et combi-fly som betyr at det tar med seg alt av teknisk utstyr, sceneutstyr og instrumenter som fraktes på hoveddekket til jumboen.

Advertisement

Norge

Widerøe med nye ruter fra Oslo til Rørvik og Namsos

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Widerøe lanserer ruter fra Oslo til både Rørvik og til Namos. I følge Namdalsavisa skal rutene startes opp 4. desember i år.

Næringslivet og private har hatt en stor rolle i å få flyselskapet på banen, og nå kaller politikere det for en historisk dag med direkteruter til disse to destinasjonene.

Det var mandag formiddag at selskapet annonserte de nye rutene som skal flys mandag, onsdag,fredag og lørdag, på formiddagen.

NAMSOS

Ny direkterute Oslo-Namsos/Rørvik mandag, onsdag, fredag og søndag/lørdag. Ny forbedret tidtabell Trondheim – Namsos.

RØRVIK

Ny direkterute Oslo-Namsos/Rørvik mandag, onsdag, fredag og søndag/lørdag. Ny forbedret tidtabell Trondheim – Rørvik. Nytt nattstopp i Rørvik mandag-lørdag.

 

Les mer

Mest lest