Connect with us

Internasjonalt

Satte verdensrekord med «menneske» Airbus-A350

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Ethiopian Airlines har satt en noe pussig verdensrekord. Ved help av ansatte i selskapet dannet en gruppe på 350 personer som sammen utgjorde formen til selskapets aller første Airbus A350 som ble levert samme dag til flyselskapet.

Guiness World Record Team har både målt «flyet», tatt bilder og sett på de nøyaktige målene av det virkelige flyet. Det holdt til å bli notert i den berømte boka som en verdensrekord.

De ansatte utgjorde både flykroppen, vingene og motorene på et A350-fly. Antall personer som utgjorde formen på Airbus-flyet er det som gir en ny verdensrekord, og så passet 350 personer inn for å danne en Airbus A350.

Ethiopian Airlines har dermed også mottatt sin første Airbus 350, det første av fire slike fly som er på ordre.

ethiopian

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest