Brexit-exit for tredje rullebane på Heathrow

Brexit-exit for tredje rullebane på Heathrow
29.06 15:07 2016

Det spøker for planene om en tredje rullebane ved London Heathrow etter at Storbritannia bestemte seg for å forlate EU.

Statsminister David Cameron skulle neste uke ha godkjent utbyggingsplanene for en tredje rullebane ved hovedflyplassen i London. Det blir det ikke noe av nå så lenge Cameron har avgått og hvem som tar over er ute i det blå for øyeblikket.

En av de mest aktuelle til å overta statsministerkontoret er Boris Johnson som i følge BBC er motstander av en tredje rullebane ved Heathrow, og heller ønsker en ny flyplass bygget ved Thames Estuary. Flere andre aktuelle kandidater til statsminister-stillingen er også negative til en ny rullebane.

I følge BBC ble planene om en ny rullebane utredet ferdig i 2015 og skulle etter planene bli feiret neste uke av BAA som drifter flyplassen. Nå blir det ikke noe stempel på og godkjennelse av rullebanen.

I et åpent brev til britiske politikere i dag,  skriver flyplassjef John Holland-Kayre at det er viktig at godkjennelsen kommer så rask som mulig fordi planene er i gang med hensyn til utbygging, og at det er snakk om å sikre 70.000 arbeidsplasser for fremtiden.

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.