Ikke bare er det et VIP-utrustet fly som skal selges men en riktig sjelden go’bit er det også. Et Boeing 747SP eksemplar som ble produsert i 1979.

Opprinnelig ble flyet levert til det amerikanske flyselskapet Pan Am hvor det fikk navnet Clipper Liberty Bell, senere fløy det for United Airlines før det i 1995 ble bygget om til et privatfly.

De siste årene har det snart 40 år gamle flyet fungert som statsfly for ett av de arabiske landene. Nå har myndighetene i landet byttet ut flyet med ett nytt av typen Boeing 747-8, også det i VIP-utførelse, så nå selges den gamle damen på det åpne markedet.

Her kan en både leve og fly som en president og kanskje føle seg som ombord i Air Force One, enkelte ting i flyet er også sterkt inspirert av interiøret og utformingen fra det kjente flyet til presidenten i USA.

12 førsteklasses reclinere, 18 business-seter, 31 turistklasse-seter for tjenerskapet er å finne på innsiden. Her finnes et ovalt møterom, egen spisestue, to stuer med alt av fasiliteter for å bli underholdt.

Boeing 747SP-flyet har tilbakelagt 68.600 flytimer siden det ble levert, og flyet har blitt oppgradert betydelige siste årene. Fristet til å kjøpe et eget fly, selgeren er ivrig på å vise fram om du blar opp dollarsedler og viser fram først. Flyet står i dag parkert i Farnborough i Storbritannia.

Prisen er ikke noe selger vil avsløre, men det er en sak mellom kjøper og selger. Til info så har flyet også hatt C-sjekk i 2015 og D-sjekk teknisk i 2013.

1 2 3 4

Foto: Controller.com

Foto: Controller.com