Connect with us

Norge

Nordica med ny rute fra København

Publisert

| Dato:

Det estlandske flyselskapet Nordica starter opp en ny rute mellom København Kastrup og Groningen i Nederland. Ruten skal opprettes fra 19. september i år og vi få to daglige avganger.

Flyselskapet skal fly ruten med Embraer 145, med plass til 45 passasjerer.

Nordica opereres med fly fra Adrian Airways fra Slovakia. Selskapet ble startet opp som et svar på konkursen i Estonian Air i 2015. Nå har flyselskapet operert ruter i Europa siden september i fjor. Oslo er en av destinasjonene som i dag flys med CRJ-900.

Ruten fra København får 11 avganger i uken, årsaken til oppstarten er at både flyselskapet og flyplassen på Kastrup ser et marked fra Nord-Holland til København som et knutepunkt. Det er langt å ta seg fra Nord i landet og til Amsterdam Schiphol, derfor ønsker nå partene å teste ut et slikt marked for å fly passasjerer til København og dermed gi de mulighetene for å bruke hovedflyplassen i Danmark som et knutepunkt.

-Jo flere passasjerer som reiser via Kastrup og ut i verden, jo sterkere blir vi som et knutepunkt i Skandinavia. Å feede inn trafikk fra Norge, Sverige, Tyskland, polen, Baltikum og nå Nederland skaper vi et bedre fotfeste for våre 32 langdistanseruter direkte ut i verden sier  Peter Krogsgaard ved København Lufthavn Kastrup.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest