Det estlandske flyselskapet Nordica starter opp en ny rute mellom København Kastrup og Groningen i Nederland. Ruten skal opprettes fra 19. september i år og vi få to daglige avganger.

Flyselskapet skal fly ruten med Embraer 145, med plass til 45 passasjerer.

Nordica opereres med fly fra Adrian Airways fra Slovakia. Selskapet ble startet opp som et svar på konkursen i Estonian Air i 2015. Nå har flyselskapet operert ruter i Europa siden september i fjor. Oslo er en av destinasjonene som i dag flys med CRJ-900.

Ruten fra København får 11 avganger i uken, årsaken til oppstarten er at både flyselskapet og flyplassen på Kastrup ser et marked fra Nord-Holland til København som et knutepunkt. Det er langt å ta seg fra Nord i landet og til Amsterdam Schiphol, derfor ønsker nå partene å teste ut et slikt marked for å fly passasjerer til København og dermed gi de mulighetene for å bruke hovedflyplassen i Danmark som et knutepunkt.

-Jo flere passasjerer som reiser via Kastrup og ut i verden, jo sterkere blir vi som et knutepunkt i Skandinavia. Å feede inn trafikk fra Norge, Sverige, Tyskland, polen, Baltikum og nå Nederland skaper vi et bedre fotfeste for våre 32 langdistanseruter direkte ut i verden sier  Peter Krogsgaard ved København Lufthavn Kastrup.