Connect with us

Norge

Norwegian vil ansette 50 nye piloter – enighet med Parat

Publisert

| Dato:

Ledelsen og flygesjef i Norwegian, Thomas Hesthammer har sittet i møter med fagforeningen Parat Luftfart hele onsdag, på Tjuvholmen i Oslo. I kveld kom resultatet, Norwegian ansetter 50 nye piloter som blir en grunnbemanningen av piloter i selskapets drift.

Partene ble enige om en ny overtidsavtale som skal regulere bruken av piloter til gitte tider.

I følge NRK hevder selskapets piloter at det er oppstått en fryktkultur i Norwegian. For Norwegian har det vært for få ressurser til å kunne avvikle sommertrafikken i år. Nå skal minst 50 nye piloter på plass i løpet av det som er igjen av 2016.

Avtalen som i kveld ble underskrevet gir enighet mellom Norwegian og fagforeningen Parat hvor selskapet kan videreføre salg og kjøp av fridager mellom partene, altså mellom Norwegian og pilotene i selskapet.

Flygesjef Thomas Hesthammer sier til TV2 at det er en lettelse å ha kommet i mål med avtalen, og at ferien skal være reddet for mange nordmenn nå. Hesthammer ser det som helt trygt at passasjerene får fly som planlagt nå i sommer.

 

Advertisement

Norge

Widerøe med nye ruter fra Oslo til Rørvik og Namsos

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Widerøe lanserer ruter fra Oslo til både Rørvik og til Namos. I følge Namdalsavisa skal rutene startes opp 4. desember i år.

Næringslivet og private har hatt en stor rolle i å få flyselskapet på banen, og nå kaller politikere det for en historisk dag med direkteruter til disse to destinasjonene.

Det var mandag formiddag at selskapet annonserte de nye rutene som skal flys mandag, onsdag,fredag og lørdag, på formiddagen.

NAMSOS

Ny direkterute Oslo-Namsos/Rørvik mandag, onsdag, fredag og søndag/lørdag. Ny forbedret tidtabell Trondheim – Namsos.

RØRVIK

Ny direkterute Oslo-Namsos/Rørvik mandag, onsdag, fredag og søndag/lørdag. Ny forbedret tidtabell Trondheim – Rørvik. Nytt nattstopp i Rørvik mandag-lørdag.

 

Les mer

Mest lest