Norwegian vil ansette 50 nye piloter – enighet med Parat

Norwegian vil ansette 50 nye piloter – enighet med Parat
06.07 19:13 2016

Ledelsen og flygesjef i Norwegian, Thomas Hesthammer har sittet i møter med fagforeningen Parat Luftfart hele onsdag, på Tjuvholmen i Oslo. I kveld kom resultatet, Norwegian ansetter 50 nye piloter som blir en grunnbemanningen av piloter i selskapets drift.

Partene ble enige om en ny overtidsavtale som skal regulere bruken av piloter til gitte tider.

I følge NRK hevder selskapets piloter at det er oppstått en fryktkultur i Norwegian. For Norwegian har det vært for få ressurser til å kunne avvikle sommertrafikken i år. Nå skal minst 50 nye piloter på plass i løpet av det som er igjen av 2016.

Avtalen som i kveld ble underskrevet gir enighet mellom Norwegian og fagforeningen Parat hvor selskapet kan videreføre salg og kjøp av fridager mellom partene, altså mellom Norwegian og pilotene i selskapet.

Flygesjef Thomas Hesthammer sier til TV2 at det er en lettelse å ha kommet i mål med avtalen, og at ferien skal være reddet for mange nordmenn nå. Hesthammer ser det som helt trygt at passasjerene får fly som planlagt nå i sommer.

 

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.