Testpilotene fra flyprodusenten Boeing gjennomførte forrige uke et utrolig stunt med den nyeste versjonen av Boeing 787 Dreamlinere, 787-9.

Med et av flyene som skal leveres til det japanske flyselskapet All Nippon gjennomførte pilotene et flyprogram som skal vises fram under flydagene i Farnborough neste uke.

Testflyvningen ble gjennomført over Moses Lake i USA og det hele ble filmet ved hjelp av et følgefly samt et kamerateam på bakken. Flyet tar den utrolige vertikale avgangen fra rullebanen som pilotene også viste seg fram med under Paris Air Show i 2015.

Videoen som nå er publisert på Youtube av Boeing inkluderer en manøver som ikke vil bli benyttet i Storbritannia neste uke, det er touch-and-go-sekvensen hvor flyet kommer inn for landing på rullebanen, setter hjulene nedpå asfalten for så å ta av igjen med full motorkraft.

Boeing viste dette under flydagene på Farnborough Air Show i 2014, men etter dette har britiske myndigheter innført enda strengere regler for hva som er tillatt og ikke på flystevner i landet. Derfor får ikke Boeing lov å gjøre dette med 787-9 ettersom britiske luftfartsmyndigheter mener vingene på Dreamlineren kommer for tett ned mot bakken.

Nyt derfor videoen fra Boeing og se det utrolige stuntet du neppe vil oppleve med en Dreamliner fra Norwegian.