Connect with us

Internasjonalt

Nå får alle disse flyene trådløst nettverk

Publisert

| Dato:

Det tyske flyselskapet Lufthansa ruller nå ut trådløst nettverk på samtlige av selskapets fly av typen Airbus A320.

Datterselskapet Lufthansa Technik er det første selskapet i Europa som er blitt EASA-sertifisert for å kunne installere Ka-bånd-antenne på taket til flytypen Airbus A320, A321 og A319.

flynet_t1-bc3fa3d3f4607a0cArbeidet med å montere på plass internett-kupplene er i full gang og det første flyet vil stå klart med Internett og trådløst nett i oktober i år. Deretter følges samtlige fly i flåten fram til arbeidet er ferdig med montering i 2018.
Selskapet har montert ferdig antenner på det første flyet, men nå gjenstår en lengre periode med tester og tilpassing av utstyret ombord i flyet før det slippes i trafikk. Lufthansa vil starte med å tilbys sine kunder Internett ombord på kort- og mellomdistanseflyene fra november i år.

I følge DW TV vil også Lufthansas andre datterselskap som Swiss og Eurowings med flere følge på med installasjon i kommende året for sine fly.

Først i verden

Lufthansa var det første flyselskapet i verden som i 2003 kunne tilby Internett ombord i et fly. I 2006 måtte selskapet legge ned tilbudet da Boeing stanset sitt produkt Connexion som ble tilført flyene via en satellitt. Etter dette har ingen selskap klart å tilby en god nok hastighet eller et stabilt nok system som har fristet selskapet til å gå for nett ombord.

Nå er systemet FlyNet godkjent for bruk hos Lufthansa og det er dette systemet som nå rulles ut også på selskapets A320-flåte.

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest