Det tyske flyselskapet Lufthansa ruller nå ut trådløst nettverk på samtlige av selskapets fly av typen Airbus A320.

Datterselskapet Lufthansa Technik er det første selskapet i Europa som er blitt EASA-sertifisert for å kunne installere Ka-bånd-antenne på taket til flytypen Airbus A320, A321 og A319.

flynet_t1-bc3fa3d3f4607a0cArbeidet med å montere på plass internett-kupplene er i full gang og det første flyet vil stå klart med Internett og trådløst nett i oktober i år. Deretter følges samtlige fly i flåten fram til arbeidet er ferdig med montering i 2018.
Selskapet har montert ferdig antenner på det første flyet, men nå gjenstår en lengre periode med tester og tilpassing av utstyret ombord i flyet før det slippes i trafikk. Lufthansa vil starte med å tilbys sine kunder Internett ombord på kort- og mellomdistanseflyene fra november i år.

I følge DW TV vil også Lufthansas andre datterselskap som Swiss og Eurowings med flere følge på med installasjon i kommende året for sine fly.

Først i verden

Lufthansa var det første flyselskapet i verden som i 2003 kunne tilby Internett ombord i et fly. I 2006 måtte selskapet legge ned tilbudet da Boeing stanset sitt produkt Connexion som ble tilført flyene via en satellitt. Etter dette har ingen selskap klart å tilby en god nok hastighet eller et stabilt nok system som har fristet selskapet til å gå for nett ombord.

Nå er systemet FlyNet godkjent for bruk hos Lufthansa og det er dette systemet som nå rulles ut også på selskapets A320-flåte.