Connect with us

Flyindustri

Kamp om eierskap i flyprodusenten ATR

Publisert

| Dato:

Det har hardnet til i kampen om eierskap av flyprodusenten ATR. Leonardo-Finmeccanica som i dag eier produksjonsselskapet i delt eierskap med den europeiske flyprodusenten Airbus ønsker å ta over hele eierskapet av ATR.

I et intervju med Financial Times denne uken kunne Mauro Moretti, direktøren for det italienske selskapet, avsløre at de nå ønsker å kjøpe opp den andre halvdelen av aksjepostene i ATR.

I følge avisen FT ønsker ledelsen å tilby en mulig aksjepost på 25 % i datterselskapet MBDA som betaling for de 50 % av aksjene Airbus eier i ATR. MBDA produserer missiler for bruk i våpenindustrien og med leveranse til flere europeiske lands militære.

Flyprodusenten Airbus nekter å kommentere et mulig bytte av eierandeler, med begrunnelse i at produsenten aldri omtaler oppkjøp, salg eller kjøp av eierandeler.

 

 

 

Advertisement

Flyindustri

Nytt flyselskap tar i bruk Airbus A350

Publisert

| Dato:

Airbus

Air Mauritius blir fra i dag ny operatør av Airbus A350 når selskapet har fått overlevert sitt første av seks slike fly.

Flyselskapet skal operere seks Airbus A350-900 med 396 seter hvor 28 er i businessklasse og 298 er i økonomiklasse.

Selskapet leier flyet fra AerCap og opererer fra før en flåte med Airbus A340, A330 og A319 fly. De nye flyene skal blant annet benyttes på ruter til Paris og London.

 

Les mer

Mest lest