Connect with us

Norge

Innrømmer for dårlig planlegging av sommerprogrammet

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Norwegian innrømmer nå dårlig planlegging av sommerprogrammet for 2016. Dette er en sterk årsak til at selskapet hadde store problemer med å avvikle sitt planlagte program sist helg.

Med et tjuetalls kanselleringer og en rekke forsinkelser haglet klager og sinte passasjerer inn på selskapets kanaler i sosiale medier.

Til NRK sier kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne Sissel Skånvik, at de har gjort for dårlig jobb. I hele dag har det vært hektisk møtevirksomhet på hovedkvarteret til Norwegian på Fornebu, hvor strategi for dagene framover har vært tema.

Les også: Måtte kansellere 18 flyvninger på grunn av pilotmangel

-Vi har ikke gjort en god nok jobb med å planlegge sommerprogrammet, nå har vi blant annet måtte leie inn fly fra andre flyselskap for å få avviklet trafikken, sier Skånvik til NRK.

Norwegian venter at kanselleringen vil koste selskapet dyrt i forbindelse med krav fra passasjerer som ikke har fått benyttet cruise-billetter, sommerhus og andre fasiliteter når flyet deres ble kansellert. Men hvor mye selskapet vil dekke ønsker ikke Skånvik og gå nærmere inn på gjennom sine kommentarer til NRK.

Les også: Norwegian med kalde føtter – tilbyr dobbelt med overtid til pilotene

Totalt har selskapet kansellert over 30 avganger den siste helgen, noe som har rammet rundt 5000 feriereisende fra flyplasser i Norge skriver Aftenposten. 

I følge avisen kan det bli snakk om å betale en kompensasjon til de rammede passasjerene på minst 17-20 milliner kroner etter satsene til EU ved kansellering av flyavganger.

Norwegian er usikre på hva de totale kostnadene blir for selskapet men vil i løpet av kommende uke ha klart den totale summen.

 

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest