Connect with us

Flyindustri

Selger fire A350 før de blir levert

Publisert

| Dato:

Flyselskapet SriLankan Airlines har valgt å selge sine Airbus A350 før de er klare for leveranse til selskapet. For få måneder siden ble det kjent at flyselskapet kom til å kansellere sin ordre på fire Airbus A350XWB.

Avtalen med Airbus kunne ikke droppes så enkelt som myndighetene på Sri Lanka trodde så eneste muligheten har vært å selge de nye flyene. Ett av de nye langdistanseflyene er allerede solgt til et leasingselskap, mens de tre andre fortsatt står til salgs i markedet.

I følge lokale medier i landet er årsaken til at flyselskapet dropper flyene, at det er kapasitet som per i dag ikke er noe SriLankan Airlines har behov for.

Flyselskapet har en flåte bestående av 13 Airbus A330, og åtte Airbus A320 samt A321.

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest