Connect with us

Flyindustri

Henter tilbake utleide 777 for å erstatte 330

Publisert

| Dato:

Det indiske flyselskapet Jet Airways fikk inn Etihad Airways på eiersiden, og med det forsvant seks Boeing 777-300ER ut av flåten på wet-lease til Etihad.

Nå ønsker Jet Airways å hente tilbake de seks flyene , for å erstatte Airbus A330. Flyene skal derfor returneres innen seks måneder, og Jet Airways skal benytte flyene i innenriksmarkedet fram til neste sommer.

Fra August ankommer det første av de seks Boeing 777 flyene tilbake til Jet Airways.

Etihad har kjøp 24 % av aksjene i Jet Airways og i forbindelse med oppkjøpet ble seks fly overført til flåten til Etihad. Jet Airways har lenge ønsket å bytte ut sine eldre Airbus A330 og dette har endelig kommet i havn etter forhandlinger mellom selskapene.

I følge Livemint.com skal 777-300ER flyene erstatte A330 på langruter fra neste sommer.

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest