Fraktselskapet Korean Air Cargo øker nå sine flyvninger til og fra Oslo Lufthavn med ytterligere en avgang i uken. Det er den fjerde avgangen med frakt fra Gardermoen som selskapet nå legger inn i sitt nettverk.

Endringene skjer fra 9. juni i år og vil gå med Boeing 777F.

-Vi ser for oss at den nye avgangen kan være med å bidra til en større andel av frakt som ikke er fisk, men som da naturlig nok strekker seg mot olje og gass samt skipsindustrien også. Selvsagt også med alt som for øvrig måtte finnes i markedet. For oss er det fisk og laks som er den største andelen av frakt fra Gardermoen, forteller Sales manager for Korean Air Cargo i Norge, Arnfinn Husøy til Hangar.no.

Selskapet startet opp i 2004 med en Boeing 747 i fraktutgave og har siden det fløyet frakt på Oslo Lufthavn,

-Vi har siden starten i 2004 fløyet omlag 150.000 tonn flyfrakt til og fra Norge, og i all hovedsak fra Norge, da det inngående flyfrakt markedet fra Asia er svært begrenset, Norge et veldig lite marked i så måte, sier Husøy. 

Den nye avgangen for selskapets fraktfly blir på torsdager med en deadline på seks timer for innlevering av frakt gjennom Spirit på Gardermoen.

Flyselskapet har fem Boeing 777 i fraktversjon som flyr fra Incheon internasjonale lufthavn via Navoi i Usbekistan, videre til Wien internasjonale lufthavn og deretter til Oslo Lufthavn før turen går tilbake til Sør Korea.