Et Boeing 777-300 (9V-SWB) fly fra selskapet Singapore Airlines måtte foreta en mellomlanding under flyturen mellom Singapore og Milano (SQ368), mandag morgen. Pilotene hadde fått indikasjon i cockpiten hvor en olje-lampe lyste og ga indikasjon om feil i den ene motoren.

I følge flyets datamaskin var det en oljelekkasje i den ene av flyets to GE90 motorer. Flyet hadde 222 passasjerer og et mannskap på 19 ombord.

Samtlige ombord skal ha klappet og jublet da flyet landet, men det var før en av motorene og vingen slo ut i full fyr.

Flyets piloter valgte å returnere til Singapore etter rundt to timer i lufta. Da flyet landet på den ene rullebanen på flyplassen i Singapore oppsto det gnister som igjen antente olje og drivstoff i den høyre vingen for deretter å antenne motoren.

Det så nokså dramatisk ut for samtlige ombord, som ble bedt om å vente inne i flyet mens brann- og redningsmannskap på flyplassen igangsatte slukningsarbeid av brannen i flyet. Mannskapet avtalte med leder for brannslukning at samtlige måtte bli ombord til brannen var under kontroll.

Samtlige fikk forlate flyet via trapper kort tid etter at brannmannskapet meldte om at brannen var under kontroll. I følge flyselskapet skal det dreie seg om en oljelekkasje i flyets ene motor.

Passasjeren fikk reise videre nå med et annet fly fra selskapet melder Aviation Herald.