Connect with us

Norge

SISTE: MOSS LUFTHAVN RYGGE LEGGES NED

Publisert

| Dato:

Moss Lufthavn Rygge legges ned fra 1. november i år, det har styret og eierne bestemt i et møte tirsdag kveld.

Flyplassens ledelse ser ingen mulighet for å kunne gå med overskudd når Ryanair trekker seg ut 1. november og eierne har dermed bestemt seg for at flyplassen ikke kan opprettholde driften.

De ansatte fikk beskjeden nå i kveld og det er rundt 1000 arbeidsplasser som blir berørt av nedleggelsen.

– Styret ser ikke grunnlag for sivil trafikk etter 1. november og det er besluttet at trafikken skal avvikles etter dette dersom forventet fremtidig volum fra Ryanair bekreftes, står det i en pressemelding som er sendt ut tirsdag kveld.

Moss Lufthavn mister 1,1 millioner reisende når Ryanair legger ned sin base i november.

Ryanairs ruteprogram antas offentliggjort i løpet av neste uke, da blir det også klart om Rygge får ruter etter 1. november eller om lavprisselskapet trekker seg helt ut. Basen er uansett sagt opp, men selskapet kan velge å fortsette å fly fra andre baser.

Pressetalsmann for Moss Lufthavn, Silje Thoresen sier overfor Moss Avis at dette er en trist dag for flyplassen og de ansatte. Både Thoresen og administrerende direktør ved flyplassen, Pål Tandberg tenker mest på de ansatte som nå blir stående uten arbeide.

Tillitsvalgt ved flyplassen, Bjørn Petter Jenssen sier ti Moss Avis at han er skuffet over avgjørelsen.

Luftforsvaret fikk ved kgl. resolusjon 19. november 2004 konsesjon til å anlegge, drive og inneha sivil lufthavn ved Moss lufthavn, Rygge i Østfold. Konsesjoner gjelder for 10 år. Flyplassen åpnet i 2007.

Moss Lufthavn Rygge la ut følgende melding på sine nettsider etter møtet;

Styret i Rygge sivile lufthavn AS har i dag diskutert konsekvensene av flypassasjeravgiften. Styret har konkludert med at trafikken skal gå som normalt frem til 1. november 2016. Styret ser ikke grunnlag for videre sivil trafikk. Det er derfor besluttet at trafikken skal avvikles etter 1. november, dersom forventet fremtidig volum fra Ryanair bekreftes

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest