Connect with us

Internasjonalt

Fly businessklasse så mye du vil for 300.000 kroner!

Publisert

| Dato:

Flyselskapet La Compagnie gjør nå nye fremstøt for å få forretningsfolk til å benytte selskapets eksklusive tilbud mellom Paris og New York. Selskapet har lansert L’Unlimited, en luksuspakke som gjør at du kan reise så ofte og så mye du vil mellom London, Paris og New York.

Prislappen er på 35.000 amerikanske dollar, rundt 300.000 norske kroner, men da kan du innenfor ett år fly så mye du vil. Det er to små haker ved den nye luksuspakken som må være på plass, du kan ikke betale beløpet ved hjelp av direkte kredittkort trekk, pengene må overføres fra kontor til konto, og første turen må være fløyet innen 15. desember 2017.

LaCompagnie33Det er også kun 10 slike luksuspakker som vil bli solgt av flyselskapet med startdato 18. juli i år.

Som takk for at du kjøper L’Unlimited får du lov til å kansellere bookingen din senest tre timer før avgang, du får en personlig kontakt for å håndtere alle dine ønsker med hensyn til avgang og flytider samt at du får ekstra god service ombord.

Selskapet skriver i en pressemelding at de lanserer luksuspakken ettersom dette har kommet opp som et forslag fra noen av selskapets faste kunder. For en forretningsmann eller kvinne kan det fort være penger å spare dersom det er et stort antall turer mellom Europa og USA gjennom året.

Selskapet har 15.000 kroner tur, retur som rimeligste pris nå i sommer, men på vinterstid ligger prisene på rundt 28.000 kroner tur, retur for en billett i businessklasse. La Compagnie flyr to Boeing 757 med kun business-stoler i kabinen. Selskapet får i løpet av kort tid et tredje fly inn i flåten.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest