Connect with us

Internasjonalt

Polske LOT vil øke flyflåten – igjen!

Publisert

| Dato:

Etter lang tid med økonomiske problemer og trøbbel for det polske flyselskapet LOT ønsker nå den nye direktøren for selskapet og øke flyflåten igjen.

Selskapet startet allerede i 2008 å kutte ned på antall fly i flåten ettersom selskapet var nær konkurs. Nå ønsker den nye direktøren å øke antallet av Boeing 737 fra dagens tre fly til mellom seks og ni fly i flåten. Samtidig skal selskapet ta inn to Boeing 787 Dreamlinere i løpet av de neste tolv månedene.

Fram til i dag har selskapet fløyet Embraer på mange av de største rutene innen Europa, der merker selskapet at konkurransen fra aktører som flyr 737 eller Airbus-fly er stor og derfor ønsker selskapet og nå få tilbake flere fly av størrelse med Boeing 737.

Selskapet vil også flytte samtlige av sine inneriksflyvninger fra Modlin til Warszawa og Chopin-flyplassen.

I følge Reuters skal selskapet nå ta opp kampen med andre aktører som raser forbi selskapet med markedsandeler.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest