Connect with us

Internasjonalt

Første flyselskap til å kvitte seg med Airbus A380

Publisert

| Dato:

Nå vil det aller første flyselskapet som opererer kjempeflyene Airbus A380 kvitte seg med flåten av denne flytypen. Det er Malaysian Airlines som innen juni 2018 vil fase ut samtlige Airbus A380 fra sin flåte.

Selskapet sier de vil satse på å bruke den større versjonen av Airbus A350 og at denne er mer enn nok til å klare å fylles på selskapet ruter. Det er spesielt på ruten til London at selskapet sliter med å fylle en hel A380.

Innen juni om to år vil selskapet derfor ha solgt unna sine seks kjempe fly. Selskapet mottok første fly i 2012 og det sjette ble levert i 2013.

Nå gjelder det for flyselskapet å finne de rette kundene til å overta flyene. Tyrkiske Turkish Airlines er på jakt etter bruket Airbus A380, det samme er Emirates Airlines. I følge Malaysia Today er det mulig for selskapet å få solgt flyene raskt. Flyselskapet har også kompetanse og teknisk avdeling til å kunne re-konfigurere flyene til den standard som er ønsket av selskapet som kjøper flyene heter det.

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest