Kongelig MD-87 tatt i arrest for andre gang på to år

Kongelig MD-87 tatt i arrest for andre gang på to år
21.05 10:22 2016

Et kongelig-eid MD-87 fly har for andre gang på to år blitt satt i arrest og denne gangen er det alvor for eieren. Flyet er av typen MD-87 (3DC-SWZ) ble solgt i 2010 av en forretningsmann i Singapore til kong Mswati den tredje av Swaziland.

Myndighetene i Swaziland har bare betalt rundt halvparten av kjøpesummen for VIP-flyet, og i 2012 ble flyet stanset på en fransk flyplass i påvente av at betalingen skulle komme. Kongen beordret overføring av deler av beløpet og fikk dermed frigitt flyet.

Men det skulle vise seg for forretningsmannen i Singapore at restbeløpet ikke kom like raskt. Fortsatt har ikke kongen betalt, og da han sendte flyet til vedlikehold på en flyplass i Canada ble det oppdaget av en gruppe som på oppdrag leter etter fly som ikke er betalt og skal hentes tilbake til eierne.

Nå har den tidligere eieren fått retten i British Virgin Island til å sende ut en arrestordre på flyet inntil resten av kjøpesummen er betalt.

Samtidig har regjeringen i Swaziland med kongen i spissen valgt å sende en stemning mot mannen i Singapore. De mener forretningsmannen har misligholdt en finansiell avtale mellom ham og kongen rundt driften av et gruveselskap i Swaziland.

I følge Reuters har Swaziland allerede gått til innkjøp av et nytt privatfly for kongen, en Airbus A340-300 (B-18802) som har stått til slags det siste året etter å ha blitt operert av China Airlines.

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.