Må droppe flyoppvisning for første gang på 52 år

Må droppe flyoppvisning for første gang på 52 år
17.06 12:24 2016

Red Arrows som i 52 år har hatt oppvisning under flydagene i Farnborough må i år for første gang droppe dette. Årsaken er helt nye regler for flyoppvisning som det britiske luftfarttilsyn har innført.

Etter at et oppvisningsfly styrtet i Shoreham i august i fjor har CAA bestemt at pilotene som skal fly slike oppvisninger må ha bedre trening bak seg, strengere regime under selve oppvisningen og det er strengere krav til arrangører av flystevnter i Storbritannia. I tillegg skal det britiske luftfarttilsyn utføre inspeksjoner før hver oppvisning til en avgift på rundt 200.000 kroner, en økning fra 20.000 kroner som var avgiften før.

Nyheten om at RAF Red Arrows ikke stiller kom som et sjokk på mange flyentusiaster som har dette som hovedopplevelsen hvert annet år under flydagene i Farnborough. Nyheten ble sluppet i går.

Red Arrows har utført et program på 22 minutter med ni fly som flyr oppvisning med så lite som tre til fire meter fra hverandre i høy fart.

11 personer ble drept og 9 personer ble skadet under flystyrten i Storbritannia i august 2015.

Rundt 300 flyoppvisninger i Storbritannia har I 2016 blitt avlyst på grunn av de nye reglene fra CAA.

 

 

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.