Connect with us

Internasjonalt

Må droppe flyoppvisning for første gang på 52 år

Publisert

| Dato:

Red Arrows som i 52 år har hatt oppvisning under flydagene i Farnborough må i år for første gang droppe dette. Årsaken er helt nye regler for flyoppvisning som det britiske luftfarttilsyn har innført.

Etter at et oppvisningsfly styrtet i Shoreham i august i fjor har CAA bestemt at pilotene som skal fly slike oppvisninger må ha bedre trening bak seg, strengere regime under selve oppvisningen og det er strengere krav til arrangører av flystevnter i Storbritannia. I tillegg skal det britiske luftfarttilsyn utføre inspeksjoner før hver oppvisning til en avgift på rundt 200.000 kroner, en økning fra 20.000 kroner som var avgiften før.

Nyheten om at RAF Red Arrows ikke stiller kom som et sjokk på mange flyentusiaster som har dette som hovedopplevelsen hvert annet år under flydagene i Farnborough. Nyheten ble sluppet i går.

Red Arrows har utført et program på 22 minutter med ni fly som flyr oppvisning med så lite som tre til fire meter fra hverandre i høy fart.

11 personer ble drept og 9 personer ble skadet under flystyrten i Storbritannia i august 2015.

Rundt 300 flyoppvisninger i Storbritannia har I 2016 blitt avlyst på grunn av de nye reglene fra CAA.

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest