Connect with us

Internasjonalt

Historisk Boeing fly fløy for siste gang

Publisert

| Dato:

Tirsdag gjennomførte to piloter den aller siste flyturen til det historiske Boeing flyet med betegnelsen Boeing 247D.

Flyet har blitt restaurert på Paine Field nord for Seattle og fløy den 15 minuttene sørover til Boeing Field og inn til oppstillingsplassen for Museeum of flight.  Det ble bygget 75 Boeing 247 og dette aktuelle flyet er ett av kun fire som finnes tilbake igjen etter produksjonen.

Flyet er blitt restaurert og holder nå fargeskjema til United Airlines i tidsriktige farger. Flytypen hadde sitt inntog i 1930 årene og brukte 20 timer på å fly mellom New York og Los Angeles, med syv stopp underveis.

Boeing 247D var det aller første flyet som hadde autopilot, avvisingssystem og hjul som kunne felles inn i en hjulbrønn under flyet. Med disse nye funksjonene er flyet et viktig historisk ikon for utviklingen av kommende generasjoner fly.

Boeing 247 fikk en kort levetid da Douglas-fabrikken lanserte sin DC-2, som tok verden med storm. Nå skal dette siste flygende eksemplaret stilles ut på museet ved Seattle i USA.

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest