Connect with us

Island

Icelandair 767 fikk problemer med landingshjulene

Publisert

| Dato:

Et Boeing 767-fly fra selskapet Icelandair måtte returnere til Boston etter avgang 16. mai da mannskapet fikk trøbbel med flyets landingshjul.

Boeing 767-300 (TF-ISN) med 263 personer ombord tok av fra flyplassen i Boston mandag kveld, etter 20 minutter i luften ble flytårnet i Boston oppkalt med beskjed om at flyet måtte returnere melder Aviation Herald. 

Mannskapet hadde fått problemer med å få hevet landingshjulene på den ene siden av 767-flyet. Etter rundt 45 i luften landet flyet uten større problemer. Flyet ble stående på bakken i Boston med teknisk bistand fram til 20. mai da det returnerte til Island.

Flyet ble levert til flyselskapet i august i 2015 og kom da fra Kenya Airways. Flyet er produsert i 2000 og ble opprinnelig levert til Air New Zealand. Det er utstyrt med to GE CF6-80C2B6 motorer.

 

Advertisement

Island

Air Berlin-fly fortsatt i arrest på Island – Selskapets krav om å frigi flyet ikke etterfulgt

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Air Berlin-flyet som ble satt i arrest og holdt tilbake på Keflavik flyplass på Island torsdag står etter 33 timer fortsatt på flyplassen. Det tyske flyselskapet har sendt et krav til Isavia som drifter flyplassen hvor det kreves i henhold til regelverket i EU at flyet øyeblikkelig blir frigitt. Det vil ikke Isavia etterkomme.

Tyske medier var fredag fulle av uttalelser fra Air Berlin ledelsen om at flyet ikke kan holdes tilbake på Island. Men Isavia slår tilbake og svarer at i henhold til islandske regler så er det fullt mulig.

Air Berlin har ikke gjort opp for avgifter rundt landinger og avganger på flyplassen siden i sommer. I en pressemelding sier flyselskapet at de har bedt Isavia sende sine krav om avgifter inn til konkursboet og viser til at selskapet er beskyttet mot sine kreditorer i hen hold til tysk lovverk. Islandske Isavia viser til at tyske konkursregler som beskytter selskap mot kreditorer ikke er gyldige på Island i henhold til islandsk lovverk.

Isavia skriver fredag kveld på sine nettsider at etthvert flyselskap som opererer til og fra flyplassen på Keflavik må gjøre opp for seg og betale for tjenesten flyplassen gir i forhold til landinger, avganger og drivstoff. Driftsselskapet mener Air Berlin burde ha inkludert ekstra avgifter på billettprisene dersom de ikke har betalingsmidler på konto å dekke regningene med. Isavia sier det er uaktuelt å slippe flyet før regningene er betalt.

Samtidig blir det fra islandsk side understreket at det kun vil bli tatt arrest i dette ene Airbus-flyet, og at ingen andre av selskapets fly vil bli holdt tilbake.

Air Berlin har kansellert sine flyvninger til Island denne helgen.

Les mer

Mest lest