Det tyske flyselskapet Lufthansa vil i løpet av kort tid fullføre oppkjøpet av Brussels Airlines med en eierandel på 99 prosent. Planene er nå å innlemme Brussels Airlines i selskapet Eurowings

Planene som ble kjent i dag, vil gi Eurowings muskler til å utfordre Ryanair og easyJet som stadig får en større del av det tyske markedet. Med flere fly i flåten og ansatte vil det styrke lavpristilbudet Eurowings for Lufthansa og forhåpentlig ta noe av markedsandelene tilbake heter det.

I følge Bloomberg skal Lufthansa innen kort tid fullføre samtaler med Brussels Airlines om å kjøpe opp de resterende 55 prosent av eierandelene i flyselskapet. Lufthansa eier fra før SN Airholding som igjen drifter og eier Brussels Airlines.

Brussels opererer i dag en flyflåte på 46 fly, de fleste Airbus A320, som også utgjør de fleste typene i Eurowings. Det tyske selskapet Lufthansa kjøpte 45 prosent av eierandelene i Brussels Airlines i 2008 og betalte den gang i overkant av 74 millioner dollar for nær halvparten av selskapet.

Selskapet har hatt en årlig opsjon på å kunne kjøpe resten av selskapet dersom det ønsker dette.