Connect with us

Internasjonalt

Korean Air med brann i motor under avgang

Publisert

| Dato:

Et Boeing 777 fly fra selskapet Korean Air måtte avbryte avgangen fra Tokyo fredag da den ene av flyets to motorer tok fyr.

Boeing 777-300 flyet skulle fra Tokyo til Seoul med 302 passasjerer og et mannskap på 17 ombord. Flyet klarte å stanse etter 1300 meter på rullebanen.

Samtlige ombord ble evakuert fra flyet via nødsklier. 12 av de som var ombord måtte fraktes til sykehus med skrubbsår og småskader etter evakueringen.

I følge vitner på flyplassen skal flyet ha begynt å riste like før det kom store mengder røyk ut av den ene motoren av typen PW4098. Flytårnet på flyplassen i Tokyo skal ha observert både flammer og gnister i forbindelse med bråstoppen på flyet.

Det var tårnet som ba pilotene avbryte avgangen.

 

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest