Connect with us

Norge

Starter ny rute til Stavanger

Publisert

| Dato:

Det er flyselskapet BMI Regional som skal fly den nye direkteruten fra 31. mai i år, og som vil ta passasjerer fra Sola til Newcastle med en flytid på 1 time og 20 min.

– Det er alltid hyggelig å introdusere ruter som vil komme flere reisende i regionen til gode, både næringslivet og fritidsreisende. Vi skal sikre gode og effektive forbindelser til utlandet, og vil vise hele regionen at mulighetene er svært mange fra flyplassen vår. Vi er glade for mulighetene flyselskaper som BMI gir oss her på Sola. Dette viser at det satses på Rogaland, også i en utfordrende tid for regionens næringsliv sier Lufthavndirektør ved Stavanger Lufthavn Sola, Leif Anker Lorentzen.

– Å kunne legge til en rute mellom Stavanger og Newcastle inn i vårt stadig voksende nettverk av viktige næringslivsdestinasjoner er noe vi er svært fornøyde med, sier Jochen Schnadt, Chief Commercial Officer hos BMI Regional.

– Stavanger appellerer til oss på mange måter: regionen er et viktig knutepunkt for olje- og gassindustrien, byen er en tidligere kulturhovedstad med et velutviklet kulturtilbud og ikke minst, gode spisesteder. Vi kan tilby et variert utvalg av billetter, der vår nye Executive-klasse vil være det beste og mest fleksible valget for både fritids- og forretningsreisende mellom Newcastle og Stavanger, mange i Stavangerregionen kjenner Newcastle fra tiden da ”Englandsbåten” fortsatt gikk. Men mye har skjedd siden den gangsier, forteller Ruteansvarlig i BMI, Nina Handegaard.

Ruten har fått foreløpige rutetider som er; Daglige avganger mandag-fredag og søndag:
Mandag-fredag
NCL – SVG 09:45 – 11:05
SVG – NCL 13:40 – 15:00
Søndag
NCL – SVG 12:25 – 13:45
SVG – NCL 14:15 – 15:35

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest