Det er flyselskapet BMI Regional som skal fly den nye direkteruten fra 31. mai i år, og som vil ta passasjerer fra Sola til Newcastle med en flytid på 1 time og 20 min.

– Det er alltid hyggelig å introdusere ruter som vil komme flere reisende i regionen til gode, både næringslivet og fritidsreisende. Vi skal sikre gode og effektive forbindelser til utlandet, og vil vise hele regionen at mulighetene er svært mange fra flyplassen vår. Vi er glade for mulighetene flyselskaper som BMI gir oss her på Sola. Dette viser at det satses på Rogaland, også i en utfordrende tid for regionens næringsliv sier Lufthavndirektør ved Stavanger Lufthavn Sola, Leif Anker Lorentzen.

– Å kunne legge til en rute mellom Stavanger og Newcastle inn i vårt stadig voksende nettverk av viktige næringslivsdestinasjoner er noe vi er svært fornøyde med, sier Jochen Schnadt, Chief Commercial Officer hos BMI Regional.

– Stavanger appellerer til oss på mange måter: regionen er et viktig knutepunkt for olje- og gassindustrien, byen er en tidligere kulturhovedstad med et velutviklet kulturtilbud og ikke minst, gode spisesteder. Vi kan tilby et variert utvalg av billetter, der vår nye Executive-klasse vil være det beste og mest fleksible valget for både fritids- og forretningsreisende mellom Newcastle og Stavanger, mange i Stavangerregionen kjenner Newcastle fra tiden da ”Englandsbåten” fortsatt gikk. Men mye har skjedd siden den gangsier, forteller Ruteansvarlig i BMI, Nina Handegaard.

Ruten har fått foreløpige rutetider som er; Daglige avganger mandag-fredag og søndag:
Mandag-fredag
NCL – SVG 09:45 – 11:05
SVG – NCL 13:40 – 15:00
Søndag
NCL – SVG 12:25 – 13:45
SVG – NCL 14:15 – 15:35