Connect with us

Internasjonalt

Austrian må kansellere 150 flyvninger i juni! – Norsk ruter rammes også

Publisert

| Dato:

Byttet fra Fokker 70 og Fokker 100 til Embraer 195 har skapt trøbbel for flyselskapet Austrian Airlines. Nå må selskapet kansellere 150 flyvninger i juni måned, årsaken er mangel på trente piloter for Embraer-flyene.

I forbindelsen med at selskapet skal ta i bruk 17 Embarer 195, som er overført fra Lufthansa Cityline. Pilotene som skal fly de brasilianske flyene trenger å få på plass ekstra trening og dette arbeidet har gått saktere enn selskapet hadde forventet.

Austrian Embraer 195 på Oslo Lufthavn - Foto: Inger Bjørndal Foss

Austrian Embraer 195 på Oslo Lufthavn – Foto: Inger Bjørndal Foss

I følge TV-kanalen ORF har flyselskapet leid inn en Boeing 737-800 fra SunExpress, en CRJ fra Adria og en Airbus A320 fra Condor for å lette litt på trykket i forhold til mange kanselleringene som kommer.

Det blir kanselleringer av flyvninger i hele nettverket til flyselskapet. Flere ruter internasjonalt vil også bli redusert med antallet flyvninger i juni, for å få enkelte andre ruter til å gå som normalt.

Ruten til Oslo vil også få kanselleringer i juni får Hangar.no bekreftet fra selskapet i dag.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest