Connect with us

Internasjonalt

Nå streiker franske flygeledere – igjen!

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Ryanair klager på nytt inn franske flygeledere som for fjerde gang i løpet av seks uker iverksetter en streik. Denne gangen betyr det kanselleringer for flyselskap over hele Europa, som har ruter gjennom fransk luftrom.

Ryanair skriver i en pressemelding at det er rundt 100 flyvninger som må kanselleres for selskapets del denne torsdagen.

Det irske flyselskapet krever at EU sørger for at andre land i Europa kan operere luftrommet dersom franske flygeledere vil streike, selskapet krever også at fagforeningen fagforeningen til franske flygeleder engasjerer seg i bindende voldgift, framfor å streike gang på gang for å få igjennom sine krav.

Franske flygeledere har streiket 44 ganger de siste syv årene. Det skaper trøbbel for flyselskap over hele Europa.

Det er ventet at flyvninger i Europa vil bli kansellert og forsinket de neste 36 timene fra i kveld midnatt.

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest