Connect with us

Internasjonalt

Siste: Eksplosjon bekreftet ombord i Egyptair-flyet som styrtet

Publisert

| Dato:

Egyptiske etterforskere sier i en pressemelding at de døde kroppene som er funnet etter flystyrten med en Airbus A320-fly fra Egyptair sist uke, tyder på en eksplosjon ombord. Det er skadene på de omkomne som tyder på at det har vært en eksplosjon og brann ombord.

Rundt 80 ulike deler fra flyet er hentet opp av sjøen og transportert inn til Kairo. I følge lokale medier skal det ikke være store delene av kropper som er funnet, en talsmann for havarikommisjonen i Egypt sier til BBC at alt er knust til små fragmenter og at det de har funnet av levninger er små biter.

Offisielle rapporter peker nå på at det må ha vært en eksplosjon ombord.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest