Connect with us

Norge

Norwegian har fått godkjent ETOPS for sine 737-800

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Norwegian har fått godkjennelse av Luftfartstilsynet for å fly sine Boeing 737-800 med ETOPS-godkjenning ( Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards). Etter en planlagt testtur fra John F. Kennedy flyplassen i New York til Guadeloupe i det karibiske havet, gjennomført 20. januar i år, har flyselskapet nå fått godkjennelsen det ønsket.

ETOPS tillater at flyselskap kan fly opp til 180 minutter fra nærmeste nødflyplass. ETOPS-godkjennelse gis til flytyper som har to motorer som dermed kan fly distanser som er utenfor de maks 60 minutter til nærmest flyplass, som i dag gjelder for fly av denne typen.

Norwegian har allerede ETOPS-godkjennelse på sine Boeing 787 Dreamlinere. Selskapet søkte om denne godkjennelsen for 737-flåten i september 2015 og fikk godkjent det i mars i år.

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest