Connect with us

Internasjonalt

Utsetter kjøp av Brussels Airlines til september

Publisert

| Dato:

Lufthansa har bestemt seg for å utsette kjøpet av Brussels Airlines til september i år. Flyselskapet meldte i går først at en avgjørelse rundt det resterende oppkjøpet av aksjene i Brussels Airlines vil komme innen utgangen av juni.

Nå sier en talsmann i selskapet til Hangar.no at denne avgjørelsen er utsatt til september grunnet uroligheten som fortsatt råder etter terroren på flyplassen i Brussel tidligere i år.

Lufthansa eier 45 prosent av aksjeposten i flyselskapet Brussels Airlines og har en opsjon på å kjøpe de resterende 55 prosentene når det er ønskelig.

Etter at meldingen kom om at selskapet nå vil gjøre |LES MER:Brussels Airlines til endel av Eurowings skapte dette uroligheter internt i flyselskapet i Belgia. Nå freder ledelsen i Lufthansa avgjørelsen og endringen til september for å gi de ansatte rolige arbeidsforhold så kort tid etter terrorangrepene på flyplassen i Brussel.

Ledelsen i Brussels Airlines skal ha bedt Lufthansa om ro de neste månedene slik at selskapet komme tilbake i full drift etter en rekke kanselleringer og flytting av basen mens flyplassen i Brussel var stengt.

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest