Delta Airlines som eier 49 prosent av det britiske flyselskapet Virgin Atlantic vurderer nå mulighetene for å starte opp en lavpris-arm av selskapet. Det i direkte konkurranse med Norwegian og Westjet.

I løpet neste seks månedene skal selskapet utrede mulighetene og se hvilken effekt et slikt lavpristilbud kan ha ut i fra Gatwick som base.

Planene skal gå ut på å benytte Airbus A330 fra flåten til Delta Airlines, men fly under Virgin Atlantic som en light-utgave. I følge Routes Online som først omtalte saken i dag er det snakk om å ansatte nye piloter og kabinansatte på lavere kost i det nye selskapet.

Delta Airlines mener Airbus A330-300 er et langt rimeligere fly å operere enn Norwegians Boeing 787-9, og at det vil bli selskapets fordel hva angår å få en god økonomi ut av et slikt prosjekt.

Dermed kan det bli duket for en tøff konkurranse for Norwegian på ruter fra Storbritannia til USA. Virgin Atlantic har allerede etablert et nytt datterselskap under Virgin Atlantic International som har fått eget AOC i Storbritannia. Selskapet brukes for øyeblikket til å fly mellom London til de karibiske øyene.

Norwegian som denne månedene setter inn sine Boeing 787-9 for fullt på ruter mellom London og New York får også konkurranse når British Airways relanserer denne ruten fra London Gatwick i mai i år. British Airways starter opp igjen som direkte konsekvens av at Norwegian nå innfører 18 prosent flere seter på ruten til John F. Kennedy.

Deltas planer med Virgin er en point-to point operasjon på lik linje med Norwegian.