Connect with us

Internasjonalt

Fløy Airbus A330 gjennom Europa, med kulehull i skroget

Publisert

| Dato:

Da krigen herjet som verst i Libya i 2014 ble store deler av flyflåten til det nasjonale flyselskapet Afriqiyah Airways ødelagt av bomber, kulehull og granater. Men noen få fly klarte seg såvidt gjennom krigen , men godt beskutt med kulehull i skroget.

Først denne uken kunne flyselskapet, som skadeskutt forsøker å komme seg opp igjen med drift, fly en av sine Airbus A330 fra Tripoli til Hamburg hvor flyet skal gjennomgå en full restaurering på service hos Lufthansa Technik, godt hjulpet av Airbus som også har fabrikk i Hamburg.

5A-ONP ble levert kun syv måneder før krigen var et faktum og flyet ble skadet på flyplassen. Som det eneste flyet som er mulig å fly ble Airbus A330-flyet fløyet under 10.000 fot, uten kabintrykk i flyet på grunn av alle kulehullene som går gjennom skroget. Selv cockpitvinduene hadde fått hull i seg som før avgang var reparert med midlertidig løsninger.

Flyselskapet skal nå forsøke å bygge opp sin flyflåte på nytt og håper å få en flyflåte som kan fungere i markedet rundt Libya. Første destinasjon for selskapet er Tunis mens det senere i år trolig kommer ruter til Europa igjen. Noen få av selskapets Airbus A320, (5A-ONA,ONB, ONO) og Airbus A319 (5A-ONC, OND) har blitt reparert etter krigs-herjingene på flyplassen i Tripoli.

Tre Airbus A330, en Airbus A300 og en A320 og en A319 ble skutt i filler i 2014 melder det tyske nettstedet Flightlevel.

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest